Potestell om vinteren

Oppdatert: 15. feb. 2019


Potene til hunder er beregnet til å gå på mykt underlag og at klørne slites gradvis ned. Salte veier og kuldegrader kan føre til at potene blir tørre og sprekker opp.


Dette kan komme av at potene er nedslitt pga hardt underlag og tredeputene ikke kan holde på fuktigheten lenger eller at salteveier og kuldegrader. Det kan være at kroppen trenger ekstra med essentsielle fettsyrer.

Vi ønsker i dette tilfelle å gi noen velmenende råd for å forebygge at ikke hunder skal ha problemer med potene slik at dere kan nyte fine turer sammen i sol og kuldegrader.


Essentsielle fettsyrer

Det meste tørrfor inneholder tilstrekkelig mengder med essentsielle fettsyrer. Økt alder og slitasje på potene med hardt underlag eller kuldegrader og salte veier vil det være nødvendig å gi litt ekstra kosttilskudd.

Dogvitality som er avbildet under gir:


* Effektiv ved lette hudreaksjoner

*Gir fyldig og blank pels

* Gir myke og smidige poter

*Sikrer daglig behov for omega 3

* Normaliserer røyting

Kloklipp


Om vinteren slites klørne mindre pga myk snø og mindre motstand på lørne. Derfor må man klippe de oftere. Om man ikke holder klørne i normal lengde vil hunden føle at den går i konstant motbakke og det blir mer skade på ledd og muskulatur.


Pelsstell


Det er viktig å klippe hårene rundt potene og tredeputene slik at det ikke fester seg isklumper rundt potene. Ikke klipp mer enn dere må for å holde isen unna.

PotevoksPotevoks mykgjør tørre og sprukne poter. Veldig fin å lindre rødme og irritasjon. Den lager en vannavisende barriere . Hindrer oppbygging av isklumper under potene og kjemikalier fra asfalt og sand. Kan brukes året rundt.


Kilde: Sandviken dyreklinikk

26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle