Pass på! Billig fôr kan gi hundeallergi

Dårlig fôr og inneklima kan gi hunder allergi eller forverre de allergiske symptomene.

Derfor bør du fjerne billig fôr fra matskålen, lufte godt ut og gjøre rent.


Unngå fôr med ris - over 90% av hunder med allergi er allergiske mot husstøvmidd eller lagermidd. Lagermidd finnes i alt fôr med mel og ris. Derfor er det lurt å gi hunden et for uten disse Ingrediensene. HPM DERMATO og HPM ALLERGY er spesialutviklet fôr til allergiske pasienter. Dette foret inneholder ikke ris og korn og er derfor et optimalt fôr for hunder med for eksempel glutenallergi.


Gi gode oljer - Omega 3- og 6-fettsyrer er viktige energikilder for alle hunder for å oppnå en blank pels og et godt immunforsvar. Er hunden allergisk, er disse fettsyrene livsviktige. Sørg for å tilføre fettsyrer via tilskuddsfôr hvis det ikke allerede er tilsatt i ditt valgte hundefôr.


Gjør rent og luft ut - Husstøvmidd er nesten umulige å unngå, uansett hvor mye du rengjør. Men du kan redusere mengden og dermed mildne ubehag og symptomer hvis du lufter ut flere ganger om dagen. Dette reduserer også luftfuktigheten. En temperatur på cirka 20 grader er ideelt.


Stell er også veldig viktig. Sjekk Virbac sine 10 gode stelletips.

1. Selv babysjampo er ikke godt nok - Det er fristende å bruke din egen sjampo for å få hunden til å dufte av blomstereng og spare penger - men la den stå! Det samme gjelder babyens milde, økologiske sjampo uten parabener, kjøpt inn for en liten formue. Man skulle tro at den var ideell? Den kan ei. Det er stor forskjell på PH-verdien hos mennesker og dyr. Din PH-verdi er ca. 7,5 mens hunder og katter har en PH på ca. 5,5.


2. Kjem gjennom pelsen før badet - Har du en langhåret hund, er det lurt å kjemme pelsen før du bader den. Skaff deg en hundebørste, hvis du ikke allerede har en.

3. Putt vatt i ørene - Putt vatt i ørene på hunden hivs den er urolig, så du er sikker på at den unngår å få vann i ørene. Våte ører er nemlig perfekt grobunn for bakterier og dermed sopp og hudinfeksjon.


4. Pass på det glatte gulvet - Sett hunden på en sklisikkert underlag eller håndkle, slik at hunden står trygt.


5. Ha godbiter i lommen - Gjør opplevelsen bedre med godbiter.


6. Start fra enden - Vask med lunket vann. Start fra halen og arbeid deg oppover langs ryggen. Slutt ved hodet. Pelsen skal være gjennomvåt før du tilsetter sjampo.


7. Hva med en massasje? Tilsett en stripe sjampo nedover langs ryggsøylen, og masser sjampoen grundig inn - akkurat slik du selv liker det når du er hos frisøren. Ta deg god tid, og husk å såpe godt inn mellom potene.


8. Vent! For at de aktive ingrediensene skal rekke å bli aktivert må du vente ca. 10 minutter før du skyller ut sjampoen. Hunden trenger ikke å bli sittende så lenge. Dere kan eventuelt bevege dere litt mens dere venter. Er dette hundens første bad? Eller er den svært skitten? Da kan det være lurt å sjamponere to ganger for å få bort all skitten.


9. Unngå såpe i øynene - Som oss liker ikke hunder å få såpe på øynene, det gjør vondt og det svir. Vær derfor forsiktig når du skyller ut sjampoen og ta hode til slutt. Skyll eventuelt hode med en våt klut i stedet - og ros hunden! Sjekk at du har fått ut all sjampo. Er vannet klart? Da er du klar til å tørke hunden.


10. Blååås - Har dere den store badedagen utendørs, kan du frottere hunden med en god bunke håndklær. Er dere innendørs, kan du velge å supplere med en føner. Vær forsiktig med varmen, og hold hele tiden din egen hånd under føneren slik at du ikke forbrenner hunden.


Hos oss på Nesset Dyreklinikk får du kjøpt HPM Dermato fôret får du kjøpt både i butikk og på nett: https://xn--veterinrbutikk-6ib.no/


28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle