Kloklipp
Hva er lurt å ha tilgjengelig?


* Godbit

* Neglsaks

* Blod stopp


Den største fella er at man kun trener på å klippe klør når man skal gjøre det.

Ta på labbene når du ellers koser med hunden og gi den en godbit når den gir deg tillatelse til det. Ikke sett himmel og jord i bevegelse når dette skjer


Ikke hold hunden fast om den vil trekke seg unna. Det viktigste er at den føler at eier er trygg. Noen gagner blir den tryggere at vi holder den på plass. Hvis den vil trekke seg unna så skal den få lov til det.


Det er litt forskjellig hvordan hunden liker at man gjør det. Hvis de trekker seg unna når man hoder de fast så er det bedre at man prøver å holde de for øynene eller skjule saksen for dem og fortsette med at de blir vant med at man tar på potene når vi koser.


Hvordan skal jeg klippe?

En lang negl er formet som ett nebb. Studer neglen i lyset. Det lysrøde området inne i neglen kalles nervesekk og der er det blodforsyvning og nerver. Der skal man ikke klippe.


En god teknikk er å bøye beinet og holde poten opp. Da klipper du fra undersiden og ser pote og negl bedre.


Om du skulle klippe feil er det å holde roen og ikke få panikk. Da må man bruke blodstopper eller potetmel om man har det i huset.


Valp


Vend hunden til klosaksen og klipp ofte og lite av gangen. Noen ganger er det ikke nødvendig å klippe i det hele tatt.55 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle