Gratulerer med ny valp


Å få ett nytt familiemedlem kan by på nye utfordringer. Andre er erfarne og gått igjennom dette før. Vi ønsker å støtte dere i denne prosessen slik at du vil beholde en frisk og god familiehund. I dette bloginnlegget informerer vi om diverse tiltak som kan være viktig å gjennomføre,Id- merking


Når vi id merker en hund så setter vi en kanyle med en chip som blir lagt under huden. Dette nummeret er unikt for dette dyret og vil følge den resten av livet som ett personnummer. Derfor er det viktig at riktig informasjon blir sendt med dyr og eier. Om dyret skulle skifte adresse eller mobil nummer så må dette sendes til www.dyreid.no.


Vaksinering


Når du vaksinerer valpen din så reduserer du risikoen for at den skal bli smittet av alvorlig smittsom sykdom og at det blir store utbrudd med i områder.

I Norge har vi lavt smittepress, men pga mye utenlandsreise med dyr og import av dyr så er det derfor anbefalt å vaksinere.


Syke hunder eller dyr som reagerer på vaksinen bør ikke vaksineres. Derfor får valpen en god klinisk undersøkelse i forbindelse med vaksineringen.


Hundens grunnvaksine beskytter mot:


* Distempervirus (valpesyke): Sykdommen gir høy feber, oppkast, diarre, vektap, utflod fra øyne og nese. Høy dødelighet.

*Adenovirus: smittsom leverbetennelse og luftveisinfeksjon

* Parvovirus: blodig diarre, dehydrering og akutt død. Kan smitte katter.

Parainfluensa: forårsaker kennelhoste med bordetella bronchoseptica.


Pga antistoffene fra morsmelken så er det anbefalt å vaksinere valpene når de er 8 uker, 12 uker og 16 uker. Etter at de har fylt 16 uker så er det anbefalt å vaksinere de årlig for å opprettholde beskyttelse.


De første 15 min etter at vaksinen er gitt så er det viktig å følge med på valpen at den ikke får noen reaksjon på vaksinen. Det kan komme alt ifra lokalreaksjon på stikket til at den får en alvorlig allergisk reaksjon. Dette skjer svært sjeldent.


Behandling mot innvollsorm

Valpen blir smittet med spolorm via morsmelken til tispa og det anbefales at de får ormkur pasta fom 2. leveuke tom 12 uker gamle. Dette for å forhindre store eggproduserende individer i miljøet og masse smitte. Etter dette er det kun anbefalt å gi når det er påvist i avføring. Det er mulig å ta med avføringsprøve til veterinær ved vaksinering. Det er anbefalt å gjøre dette en gang i året.


Unghundkontroll

Når valpen er 6 måneder så kan det være greit å kontrollere tennene. Da skal alle melketenner. Når ikke disse tennene detter ut som normalt så vil dette forårsake feilstilling på de nye tennene som kommer ut og evnt bittfeil.

Vi kan demonstrere tannpuss slik at hunden din lærer seg at man rengjør munnhulen.


Ernæring


Vi fører hundemat fra virbac. Det heter VETERINARY HPM. Dette er en ny generasjon hundefor som er satt sammen for å dekke behovene til kjøttetere på best mulig måte. Dette nye og enestående sortimenetet er basert på en oppskrift med få karbohydrater og mye proteiner.

Dette foret leverer riktig mengde energi som gir stabil vekst hos valpene.
Nesset dyreklinikk ønsker dere lykke til med den nye valpen og håper å se dere her hos oss.Andre råd:


* www.nessetdk.no/blog/hvorfor-vaksinere-kjæledyr

* www.nessetdk.no/blog/kloklipp

*www.nessetdk.no/bestill-time

28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle