Er hunden redd eller stresset?

Hvordan ser du symptomene? Og hva skal du gjøre hvis hunden viser tegn på angst og stresset adferd?


Alle hunderaser kan bli overstimulert og stresset!

Miljørelatert stress og angst er dessverre hyppig blant mange hunder og opptrer hos både unge og eldre.

Utfordringen for sensitive og belastede hunder er at de ikke kan løse problemet på egen hånd.


Hunden kan ikke selv stenge ut høye lyder, takke nei til gjester eller bestille seg en yogaferie for å gjenopprette balanse i kroppen.

Hunden er avhengig av at DU som eier er oppmerksom på at den ikke blir utsatt for en stressbelastning som i verste fall kan utvikle seg til kronisk stress.


Disse situasjonene vil typisk medføre stress hos hunden:

- Høye lyder - fyrverkeri, tordenvær eller trafikkstøy

- Fremmede hunder - i hjemmet, på turen, i kennel eller på dyreklinikken

- Understimulering - for lite mosjon eller for få mentale utfordringer

- Overstimulering - overdreven mosjon, jakttrening og vill lek

- Forandring i hverdagen - ferie, høytid og transport

- For mange timer alene

- For lite søvn

- Alderdom

- Depresjon


Slik forebygger du stress hos hunden din:

Skal hunden hunden din få flere av de gode dagene? Her har du 4 gode råd for å forebygge angst:

1. Bestill en helsesjekk hos dyrlegen - Begynn med å besøke dyrlegen for å sikre at hunden adferd ikke er trigget av sykdom. Dyrlegen kan også hjelpe med å sjekke dietten. Inneholder foret nok energi til hundens livsstil? Kanskje trenger hunden et for med en annen energisammensetning.

2. Fjern det som stresser hunden - Unngå å utsette hunden for en situasjon eller et miljø som stresser den - hvis mulig. Hunden er et sosialt dyr, men trives ikke nødvendigvis med sosiale arrangementer med mange fremmede i hjemmet.

3. Gi beroligende tilskuddsfor - Anxitante (patentert tilskuddsfor) som er tabletter mot stress og angstrelatert adverd. Disse øker mental fokus og innlæring og gir avslappende effekt uten å medføre døsighet og er også utviklet av grønn te. Anxitante er utviklet for å holde hunder og katter rolige og avslappede. Du kan også gi Veggiedent Zen, som er en tyggepinne. Den gjør hunder avslappet - utelukkende ved bruk av naturlige ingredienser.

4. Sørg for nok mosjon - Mosjon er en velkjent metode for å redusere stress. Noen ganger er det bare en ekstra spasertur i dagslys som skal til for å bedre hundens velvære. Noen hunderaser vil likevel være understimulert uten lange løpeturer. Søk råd hos dyrlegen for å få informasjon om hva som er passende mengde mosjon for nettopp din rase.


For å få noen ekstra poeng fra hunden pluss gjøre noe ekstra godt for hunden er å avslutte gåtur/løpeturen med hundemassasje, slik at hunden roer seg ned etter den fysiske aktiviteten.


Hos oss på Nesset dyreklinikk får du kjøpt Anxitante i både butikk og på nett.

https://xn--veterinrbutikk-6ib.no/

110 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle