Blodøret

Noen tilfeller av blodøret er lett å behandle og i andre tilfeller er det mer vanskelig å behandle.

Øret består av ett indre skjellet og det er to brusk plater. og hud som ligger utenpå. Ved ett blodøret så blir det skade på en blodåre så det fyller seg med blod mellom disse to brusk platene. Det kan også finnes mellom brusk og huden.


Blodet sees som en hevelse på øret. Noen ganger fyller det hele øret og andre ganger kun en liten del av øret.


Hvorfor oppstår blodøret?

Blodøret oppstår fordi at det skjer en skade på blodåren som er i øreflippen. Det skjer fordi at hunden rister på hodet enten pga øreinfeksjon, fremmedlegeme i øregangen eller i forbindelse med lek. Noen ganger oppstår blodøret uten tegn på infeksjon eller fremmedlegeme i øregangen. Det kan blant annet sees ved en tilstand ved skrøpelige blodkar feks hos eldre hunder eller annen sykdom.


Hvordan behandle blodøret?


Det er viktig å behandle den utløsende årsak. Feks ved øreinfeksjon å behnalde den. Om den har allergi så utrede den.

Dette for å forhindre tilbakefall.

Selve blodøret kan behandles på flere måter. En måte er å sedere hunden og tappe øret og legge inn lang tidsvirkende kortison. Deretter bandagere øret til hodet. Det kan gjøres opp til flere ganger.


Om ikke overordnede metode virker tilfredstillende så kan man velge å opere blodøret. Da blir øret bedøvet og det blir lagt ett snitt på innsiden av øret. Det blir tømt for blod og lagt nye sårkanter på innsiden av øret. Huden blir sydd fast til brusken med enkelt suturer og det blir etterlat ett snitt hvor blodet kan renne ut naturlig. Det vil gro til slutt. Det blir lagt på en bandage og det skal sitte på i 2-3 uker. Bruk også gjerne skjerm slik at hunden ikke kan klø på øret.


Faren for utvikling av blomkål øret er større om man ikke behandler. Da vil øret ha store arrvev og ikke se veldig pent ut.
139 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle