Kirugi

Hvilken kirurgi utfører vi?

Vi utfører flere typer kirurgi her på klinikken. Alt fra rutinemessig kastrering av begge kjønn hos katt, keisersnitt på hund og katt til blant annet pyometra-operasjon på hund og katt, utforsking av bukhule og fjerning av overfladiske tumorer.

 

Dersom medisinske eller særlige hensyn krever det kan vi også ,etter grundig årsaksvurdering, utføre kastrering på hannhund og tispe. 

Hos gnagere utfører vi lette kirurgiske inngrep, med kort sederingstid.

Dersom det er tilstander eller skader som krever mer inngående og spesialisert kirurgi henviser vi videre. Vi har flere klinikker vi har et godt samarbeid med.

 
Ting å tenke på dersom kjæledyret ditt skal inn til kirurgi hos oss

 

 

Når dyret skal leveres hos oss, bør det på forhånd ha hatt gode muligheter til å få gått på do, enten gjennom lufting for hund eller tilgang på toalett hos katt. Vann kan dyret ha tilgang til helt opp mot levering, men mat bør det gjerne ikke ha fått morgenen før levering. Unntaket er hos gnagere, der disse bør ha konstant tilgang til mat ved at høy er tilgjengelig i buret.

 

Ved levering bekrefter vi kontaktinformasjon og vi avtaler hentetidspunkt. Ved avhenting av kjæledyret ditt vil du få med deg både muntlig og skriftlig informasjon om hva vi anbefaler av oppfølging og spesielle hensyn, samt eventuelle smertestillende medisiner og resepter. Dersom det skulle oppstå spørsmål eller ting man som dyreier føler seg usikker på, vil vi veldig gjerne at du tar kontakt med oss.

 

Ingen spørsmål for små og ingen for store!