Det siste farvel

Å bestemme seg for at kjæledyret ikke kan fortsette å leve er den vanskeligste, men også den viktigste avgjørelsen  i løpet av et kjæledyrs liv. Vi legger forholdene til rette slik at avlivingen foregår på best mulig måte for eier og dyr. Alle vi som jobber ved klinikken er selv dyreeiere og kjenner veldig godt til sorgen ved et siste farvel og vi har full forståelse for at man sørger forskjellig og har forskjellige ønsker. Man velger derfor helt selv om man vil være med på selve avlivingen eller ikke. Her på klinikken har vi ett eget ,avskjermet rom der man kan få sitte i fred med dyret sitt så lenge man ønsker. Det er mange som velger å gå ut etter at dyret har fått den første sprøyta og sover slik at man slipper å være med på selve avlivingen. Dette er helt opp til hver enkelt.

Hvordan foregår det?
Dyret får først en beroligende sprøyte. Det eneste dyret merker er et stikk, som en vanlig vaksine, og at det blir søvning. Deretter, når dyret har sovnet, settes en overdose med narkosemiddel i en blodåre slik at pusten og hjertet stopper.

 

 

 

 

Hva skjer etterpå?
Noen velger å ta med dyret hjem og begrave det hjemme, og for de som ikke ønsker å ta dyret med hjem, har vi et godt samarbeid med Midt-Norsk Smådyrkrematorium, som mot en kostnad henter dyret for felleskremering eller eventuelt separatkremering for de som ønsker det. Ved felleskremering blir asken gravd ned i en skog på Ler, mens det ved separat kremering vil bli sendt urne eller eske med aske i retur. Hele prosessen vil da være preget av verdighet og medfølelse for et elsket kjæledyr

Ancient Urn